O nás

Náš příběh, naše filozofie, naše láska k jídlu

Vaříme pro vaše chuťové pohárky a vaše zdraví

KURZY LÉČIVÉHO - UZDRAVUJÍCÍHO VAŘENÍ

Exkluzívní kurzy vaření vás naučí připravovat jídla, která:

  • Zvyšují imunitu a životní energii vašeho organismu
  • Působí preventivně proti civilizačním nemocem
  • Léčí civilizační nemoci: cukrovku, vysoký tlak, zažívací potíže, obezitu, nervový systém, syndrom vyhoření a celou řadu dalších

Kurz vede ing. Bohdan Matwikow, odborník na biochemii lidského organismu, dietolog a autor bestsellerů: Hubnutí po valašsku aneb bůček, pivo dobrá mysl a sex, Revoluce v dietách aneb co vám v ordinaci neřeknou a Tajemství uzdravování a omlazování organismu. Termíny a místo konání můžete dohodnout individuálně nebo přihlásit do kurzu skupinu vašich spolupracovníků, rodinných příslušníků nebo přátel. Minimální počet účastníků je 10 osob, maximální 16 osob. Kontakt: eurobeskyd@email.cz, tel.774 484 322, www.cooging.name

Ukázkový jídelníček a recepty výživy "IN"

Pondělí:

Snídaně: všeobecně: 30 gramů bílkovin, max.
45 gramů tuků, 10 gramů sacharidů

2 vajíčka - míchaná vejce na másle
nebo slanině / 20 gramů/

50 gramů tučného tvarohu
s cibulí nebo pórkem - jako pomazánka

½ krajíčku žitného chleba
s máslem

Neslazený čaj nebo káva

Vajíčka
doporučuji každý den, jelikož se jedná o nejlepší zdroj nejkvalitnější
bílkovin, ale také mastných kyselin, lecitinu, antioxidantů, stopových prvků a
minerálů. Vajíčko je základem stravy a je ve svém obsahu komplexní. Úpravu
vajec budeme každý den obměňovat, aby strava byla pestrá. Také tvaroh je
zdrojem kvalitní bílkoviny a máslo kyseliny máslové, která blahodárně působí na
činnost střev a vitamínů. Cibule je výborný antioxidant a zdroj sacharidů, což
je žitní chleba.

Oběd:

Všeobecně 20
gramů bílkovin, 30 gramů tuku, 20 gramů sacharidů

Polévka: vepřový vývar se zeleninou /
cca 100 gramů /

100 gramů vařeného vepřového masa /
krkovička, plecko /, grilovaná nesladká zelenina / 300 gramů

Pijeme neslazené nápoje, káva, čaj
nebo neperlivé nebo jemně perlivé minerálky.

Večeře:

Všeobecně 10
gramů bílkovin, max. 30 gramů tuku, 30 gramů

sacharidů.

Zapékaná brokolice nebo květák / 300
gramů / s plátky sýra 45% a více - cca 50 gramů

Pijeme nesladké nápoje, 2 - 3 dcl suchého
vína nebo max. 1 pivo

Úterý:

Snídaně:

Sázená vejce / 2 ks./ na anglické
slanině nebo bůčku

50 gramů tvrdého, žlutého sýra 45 % a
více

½ krajíčku žitného chleba
s máslem

Neslazené nápoje

Oběd:

Zeleninový vývar zahuštěný šlehačkou
/ 100 gramů zeleniny, ½ šlehačky/

100 gramů, vepřové játra na roštu
nebo grilu, popřípadě na sádle

Zeleninové lečo - 300 gramů - na
slanině nebo másle

Nesladké nápoje

Večeře:

Zeleninový salát z kysané
zeleniny / cca 300 gramů/ s 50
gramy tuňáka, ½ krajíčku žitného chleba

Pijeme nesladké nápoje, 2 - 3 dcl
suchého vím nebo max. 1 pivo.

Pokud vám
víno nevadí, tak by se mělo stát součástí denního jídelníčku, jelikož působí
antioxidačně a má blahodárný vliv na srdce a oběhový systém. S pivem
opatrně, jelikož obsahuje mnoho cukru a navíc ten nejhorší - maltózu!

Polévky
nebudu opakovat, nejlepší je vždy vývar se zeleninou, také nápoje vždy
nesladké, z alkoholických suché víno nebo trochu piva.

Pokud se
jedná o tvrdý alkohol, tak pouze skleničku nějakého nesladkého destilátu.

V případech,
kdy se nám jedná o hubnutí, tak pouze suché víno nebo pivo.

Středa:

Snídaně:

Tvarohovo - vaječná placka
s česnekovým dresinkem

2 vajíčka smícháme s 50
plnotučného tvarohu a usmažíme na teflonové pánvi, nebo na pánvi se sádlem

Oběd:

Čína z vepřového masa - naložíme
100 gramů vepřového masa v omáčce ze sóje, vajíčkem a škrobem, přidáme 300
gramů nesladké zeleniny, sůl a koření dle chuti, a po 2 hodinách usmažíme.

½ krajíčku žitého chleba.

Večeře:

Zapečené brambory / 150 gramů /
s brynzou a cibulkou/ /50 gramů brynze /

Čtvrtek:

Snídaně:

Omleta s 2 vajíček a 50 gramů
sýra nakrájeného na drobné kousky s rajčatovým dresinkem.

2 vajíčka rozmícháme s 50 gramy
nadrobno nakrájeného sýra a usmažíme. Polejeme rajčatovým dresinkem
s česnekem. / Krájené rajčata s konzervy osolíme a přidáme trochu
česneku.

Oběd:

100 gramů pečená makrela nebo losos,
100 gramů hranolky smažené na sádle, 100 gramů zelný salát.

Večeře:

2 x topinka z žitného chleba
s česnekem, 50 gramů plesnivého sýra / třeba Niva /

Pátek:

Snídaně:

Omleta ze dvou vajíček, rozmícháme
s trochou šlehačky, jako náplň rozmícháme 50 gramů tučného tvarohu
s nadrobno nasekanými rozinkami a skořicí / snídaně na sladko /.

Oběd:

Vepřová pečeně 100 gramů, příloha 300
gramů kysané zeleniny.

Zeleninu
připravujeme tak, že do 3 - 5 litrové sklenice vložíme nahrubo nasekanou
zeleninu - zelí, papriku, květák a tak podobně, zalijeme vlažným roztokem
z převařené vody se solí - na 1 l vody 2 velké polévkové lžíce soli. Pak
ponecháme na 10 dni v pokojové teplotě. Při kvašení - fermentaci se
vytvářejí pro nás velmi blahodárné enzymy. Chutná skvěle.

Večeře:

Grilovaná zelenina 300 gramů
s balkánským sýrem - 50 gramů.

Sobota:

Snídaně:

2 sázená vejce se šunkou / 50 /
gramů, zeleninová obloha.

Oběd:

Vařené koleno 150 gramů, křen,
hořčice, zelný salát, ½ krajíčku žitného chleba

Večeře:

Fazolový salát s cibulí a sýrem,
200 gramů vařených fazolí, 100 gramů cibule a 50 gramů třeného sýra

Neděle:

Snídaně:

Vajíčkový salát, 2 vajíčka nakrájeny
s majonézou a třeným sýrem 45% / 50 gramů /, zeleninová obloha

½ krajíčku žitného chleba

Oběd:

Optimální pizza bez mouky dle receptu
uvedeného níže.

Jedná se o pizzu na 1 plech, takže
obědová dávka pro 1 osobu je 1/6 celé pizzy.

Večeře:

Zeleninová placka, dušená zelenina - 300
gramu, smícháme s 1 vajíčkem a ½ zakysané smetany a necháme na pánvi
upéct.

Recept na pizzu a bábovku:

Optimální pizza - "IN"

30 dkg
tvarohu, 9 žloutků / 18 dkg / , 2 celá vejce / 10 dkg /, anglická slanina / 30
dkg / , sekané rajčata / 40 dkg /, tvrdý sýr 45% / 30 dkg /, koření, oregano,
pepř, sůl, česnek.

Postup:
tvaroh, žloutky a vajíčka důkladně rozmícháme. Pekáč vyložíme papírem na pečení
a vylijeme na něj hmotu, jako korpus, na které nalejeme rajčatovou pastu,
kterou ochutíme česnekem a chilli, pak položíme plátky anglické slaniny a na ně
tvrdý sýr. Vložíme do horké trouby a při 180 stupních pečeme 30 minut.

K obědu se můžete dát desert

Můžou to být
třeba jahody, borůvky nebo maliny se šlehačkou, nebo kyselou smetanou a hořkou
80% čokoládou.

Ale také to
může být bábovka bez mouky podle následujícího receptu:

Kokosová / maková bábovky

Strouhaný
kokos / celý mák ½ sklenice, 25 dkg másla, ½ sklenice mletého lněného semene,
rozinky máčené v alkoholu, 8 bílku.

Postup:
Máslo rozpustíme a do něho vmícháme kokos / mák a rozinky, necháme vychladnout,
ušleháme bílkovou pěnu a zvolna promícháme s připravenou hmotou. Pak
nalejeme do formy - pečeme cca 30 minut při 180°.

Přeji dobrou chuť!


Chcete nás kontaktovat?

Chcete nás kontaktovat?

© 2018 La Cuisine Royale  |  Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky